В Чернівцях відбудеться виставка плакатів Клауса Штека \”Нічого не вирішено\”

Goethe-Institut в Україні і Центр Gedankendach представляють виставку плакатів Клауса Штека „Нічого не вирішено“. Відкриття виставки відбудеться 22 квітня 2013 о 16:00, у Чернівцях, у центрі культури «Вернісаж» (вул. Івана Франка, 15).

Німецький графік і карикатурист Клаус Штек, зараз президент Академії мистецтв у Берліні, відомий у Німеччині завдяки своїм критично-контроверсійним роботам. Політична сатира й проблеми навколишнього середовища – лише частина його тем, які сколихнули німецьке суспільство ще у 80-х рр. минулого століття. Масштабні катастрофи останніх років – як, наприклад, аварія на атомній станції Фукусіма та розлив нафти у Мексиканській затоці – вкотре засвідчують, які серйозні техногенні загрози для життя на Землі може викликати людська діяльність. „Дуже багато моїх мотивів не лише не застаріли, а є дуже навіть актуальними“, переконаний Клаус Штек, звідси й назва виставки: «НІЧОГО НЕ ВИРІШЕНО».

Безпосередньо перед відкриттям виставки о 15:00 год. у центрі культури «Вернісаж» відбудеться прес-конференція за участю Анастасії Живкової, представниці Goethe-Institut в Україні, Ярослави Бондарчук, кураторки виставки Клауса Штека у Харкові, Лариси Канюки, директорки центру культури, та Оксани Матійчук, голови Українсько-німецького культурного товариства м.Чернівців.

У рамках виставки, яка триватиме до 7 травня 2013 р., заплановано також показ короткометражних фільмів від Interfilm Berlin та проведення фотоконкурсу.

Виставка в Україні відбувається за ініціативи Goethe-Institut в Україні і за сприяння Клауса Штека і Сергія Жадана.

Детальнішу інформацію Ви можете отримати за телефоном 52 68 65 та по електронній пошті kravchuk@gedankendach.org

peredplata