У відділ освіти Герцаївської РДА наробили незаконних витрат і недостач на 153,6 тис. грн

Працівниками Держфінінспекції в Чернівецькій області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Відділу освіти, молоді та спорту Герцаївської РДА, за результатами якої виявлено недоотримання фінансових ресурсів в сумі 10,9 тис. грн та незаконних витрат і недостач на 153,6 тис. грн, з яких на даний час відшкодовано 87,6 тис. гривень.

Зокрема, ревізією встановлено оплату завищеної на 80,5 тис. грн. вартості робіт по добудові учбового корпусу Тернавського НВК та по капітальному ремонту приміщень Герцаївського ліцею внаслідок завищення 2 підрядними організаціями в актах ф.КБ-2в обсягів цих робіт. За результатами ревізії однією підрядною організацією додатково виконано робіт на суму 77,7 тис.грн., а іншим повернуто до відповідного бюджету 2,8 тис. гривень.

Крім того, внаслідок виплати 5 водіям \”Шкільних автобусів\” надбавки до посадового окладу в розмірі 25% без присвоєння І класу, при відсутності в них необхідного стажу роботи за посадою водія, в тому числі безперервного стажу роботи в даній установі не менше 3-х років, та відповідних категорій, їм безпідставно нараховано і виплачено заробітної плати та зайво перераховано із зазначених виплат до державних цільових фондів 22,5 тис. грн., з яких під час ревізії відшкодовано 7,0 тис. гривень.

Також під час ревізії виявлено списання олії на приготування страв в закладах освіти зверх встановлених норм, зазначених в технологічних картах (калькуляціях), складених відповідно до Збірника рецептур блюд для харчування школярів, на загальну суму 17,7 тис. грн., які на даний час не відшкодовано.

За результатами ревізії 27 осіб притягнуто до адмінвідповідальності за порушення законодавства з фінансових питань за ст.164-2 КУпАП. До установи застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Про результати ревізії проінформовано УДСБЕЗ УМВСУ в Чернівецькій області.

Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції в Чернівецькій області.

peredplata