Чернівчанам представлять Хресну дорогу ненародженої дитини

У п’ятницю, 19 квітня, до Чернівців приїдуть школярі із села Красне Надвірнянського району Івано-Франківської області і покажуть о 18 годині у греко-католицькому соборі Успення Пресвятої Богородиці Хресну дорогу ненародженої дитини.

Варто зауважити, що ці діти їздять із такою Хресною дорогою по багатьох містах і селах нашої країни! Тому їх можна сміливо називати маленькими борцями проти білої смерті (абортів).

Це будуть невеликі сцени, які підготували хлопці та дівчата разом із священиком їхнього села. Міні-постановки та тексти мають за мету достукатися до людського сумління, донести до молоді жахливість абортів, показати всю повноту цінності людського життя, дарованого Богом.

Школярі відтворять чотирнадцять стацій, в яких розкажуть історію маленького життя від імені дитини, яка відчуває, що її поява на світ є небажаною. Абортована дитина проходить свою Хресну дорогу, як і Спаситель: вона також ні в чому не винна (хіба що у своєму існуванні), але їй так само винесли вирок: “Розіпни».

А тим часом…

У неділю, 21 квітня, о 15:00 год. вулицями Коломиї пройде щорічна Хресна дорога, яку очолить владика Микола Сімкайло разом із священиками з усієї Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. А це будуть десятки священиків!

Розпочнеться Хресна хода від катедрального собору Преображення Христового (вул.Театральна, 31).

peredplata