На Буковині автомобільним транспортом області було перевезено 304,0 тис. тонни вантажів

За І квартал п.р. автомобільним транспортом області було перевезено 304,0 тис. тонни вантажів, виконано вантажооборот у обсязі 249,3 млн.ткм. У порівнянні з відповідним періодом 2012р. обсяг перевезених вантажів збільшився на 5,6%, а вантажооборот – на 1,9%.

Збільшили обсяг вантажоперевезень автоперевізники м.Чернівців та 6 районів області. Найвищі темпи зростання цього показника спостерігалися в Сторожинецькому, Герцаївському, Вижницькому та Заставнівському районах. Збільшення вантажообороту забезпечили суб’єкти малого бізнесу, які виконують міжобласні та міжнародні комерційні перевезення.

Пасажирським автотранспортом було перевезено 10,6 млн. пасажирів, що на 2,3% перевищувало аналогічний показник відповідного періоду минулого року. Обсяг пасажирської роботи зріс на 6,3% і становив 303,5 млн.пас.км.

Найбільші обсяги пасажирських перевезень було виконано автоперевізниками м.Чернівців, Новоселицького, Глибоцького, Кіцманського та Вижницького районів.

Із загального обсягу пасажирських перевезень автомобільним транспортом 56,2% було виконано фізичними особами-підприємцями.

Про це повідомляють в ГУ статистики у Чернівецькій області.

peredplata