Вже 450 чернівецьких підприємців-спрощенців задекларували мільйонні доходи

Як розповіла начальник відділу адміністрування доходів і зборів самозайнятих осіб ДПІ у м. Чернівцях Оксана Крамар, за оперативними даними станом на 23 лютого 2016 року обсяги доходу, отриманого від підприємницької діяльності у понад мільйон гривень вже задекларували 450 платників єдиного податку фізичних осіб – підприємців.
Серед підприємців – мільйонерів, які обрали спрощену систему оподаткування, 242 перебувають на ІІ, а 208 – на ІІІ групі єдиного податку. Найбільша задекларована сума наразі складає 19,5 млн. грн.
Звертаємо увагу, що суб’єкти господарювання – фізичні особи – платники єдиного податку, які в 2015 році отримали доходи понад 5 млн. грн., але не перевищили обсяг доходу 20 млн. грн., не втрачають право застосовувати спрощену систему оподаткування в 2016 році.
Водночас, якщо фізичні особи – підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування протягом 2016 року, отримають доходи обсягом більше 5 млн. грн., такі платники будуть зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, в якому відбулося таке перевищення.
Нагадуємо, що 29 лютого 2016 року – останній день для подання декларації за 2015-ий рік платниками єдиного податку, які перебувають на І та ІІ групі.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata