Парламент підтримав постанову про відзначення 150-річчя з дня народження буковинської письменниці Ольги Кобилянської

Парламент підтримав постанову про відзначення 150-річчя з дня народження буковинської письменниці Ольги КобилянськоїСьогодні 369 народних депутатів підтримали проект постанови \”Про відзначення 150-річчя з дня народження Ольги Кобилянської\”.

П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про відзначення 150-річчя з дня народження Ольги Кобилянської

27 листопада 2013 року виповнюється 150 років з дня народження письменниці Ольги Кобилянської.

Враховуючи вагомий особистий внесок Ольги Кобилянської у розвиток української культури, Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

1. У листопаді-грудні 2013 року урочисто відзначити на державному рівні 150-річчя з дня народження Ольги Кобилянської.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 150-річчя з дня народження Ольги Кобилянської;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 150-річчя з дня народження Ольги Кобилянської, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів.

3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і творчій діяльності Ольги Кобилянської, та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 150-річчя з дня її народження.

4. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку \”Укрпошта\” випустити поштову марку, присвячену 150-річчю з дня народження Ольги Кобилянської.

5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.

6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради
України В.РИБАК

peredplata