У Чернівцях відкриється виставка з приватної колекції Святослава Померанцева «Картини, що стали книжками»

 З 2 вересня у Чернівцях в межах ХІІІ Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz  відкриється виставка «Картини, що стали книжками».

Експозиція включатиме живопис та графіку представників вищої художньої ліги України – Олександра Ройтбурда,  Матвія Вайсберга, Катерини Косьяненко, Олени Придувалової, Ілони Сільваші, Влодка Костирка, а також відомих письменників Сергія Жадана та Юрія Іздрика.

Прикметно, що ці полотна стали «обличчями» книжок Юрія Андруховича, Катерини Калитко, Андрія Любки, Сергія Жадана, Тараса Прохаська, Олександра Ройтбурда.

 

Картини, що стали книжками із приватної колекції видавця та президента Meridian Czernowitz Святослава Померанцева: «Мої друзі письменники та художники вже ввійшли в історію своєю творчістю, мені залишилося іти поруч та збирати їхні твори-діаманти, – каже Святослав Померанцев, і додає – моя мета також і в тому, щоб важливі та цікаві витвори візуального мистецтва примножувалися і зберігалися саме у Чернівцях».

 

Виставка працюватиме у центрі культури Вернісаж, що на вулиці Кобилянська 53, з 2 до 11 вересня.

 

Meridian Czernowitz відбудеться за підтримки партнерів: Klett-Cotta Verlag (Німеччина), доброчинна організація «Українсько-єврейська зустріч» (Канада), Федеральний уряд землі Карінтія (Австрія), Товариство Ґеорґа Дроздовського (Австрія), Посольство Швейцарії в Україні, Dutch Jewish Humanitarian Fund, Literarisches Colloquium Berlin, Штутгартський літературний дім, культурний фонд S. Fischer Stiftung, Літературний целанівський центр у Чернівцях.

 

peredplata