Народне свято 27 липня: що не можна робити, щоб не захворіти

27 липня православна церква вшановує преподобного Стефана, ченця Києво-Печерської Лаври, а також апостола від 70-ти Акілу і його дружину Прісциллу, які були учнями апостола Павла.

Наші предки вважали, що з цього дня час починає потихеньку йти на спад. Темніє з кожним днем все раніше, а дощі йдуть все частіше. На деревах з’являється перше жовте листя. Але спека ще тримається. Вважалося, що саме в цей народне свято в лісах з’являються перші гриби.

В Київській Русі в народне свято 27 липня тривав сінокіс. Брали участь в ньому всі селяни. Щоб після роботи спина і поперек  менше боліли, під час роботи за пояс встромляли пучки соломи, а на голову надягали солом’яний вінок. Вірили, що такий ритуал захистить від болю в м’язах.

 

У полі після роботи залишали миску з кашею і невеликий сніп сіна. Таким чином українці намагалися задобрити польовика – духа, який охороняє поле і захищає посіви. Вірили, що якщо отримати прихильність цієї істоти, то вона відведе дощ і грозу від сіна і буде стерегти худобу на випасі. А якщо польовика розлютити, то він може знищити урожай.

27 липня – вдалий день для збору врожаю фруктів і ягід, але їх потрібно з’їсти відразу. Зібраний в цей день урожай не буде довго зберігатися і не підходить для приготування консервації.

Також цей день дуже вдалий для подорожей, далеких поїздок, відряджень.

Народжений 27 липня за знаком Зодіаку – Лев. Він дуже товариський і доброзичливий, але заради досягнення своїх цілей готовий йти по головах. Не боїться ризикувати і брати на себе повну відповідальність за свою сім’ю. Для такої людини дуже важлива самореалізація і суспільне визнання.

Що не можна робити 27 липня

У свято 27 липня не рекомендується мокнути під дощем, оскільки дощі в цей день приносять хвороби. Також не варто в дощову погоду відкривати вікна.

Невдалий день для великих покупок. Не варто витрачати великі суми грошей сьогодні.

В полі і на городі не можна працювати з 10 ранку до 17 години вечора, оскільки серйозно підвищується ризик отримати тепловий або сонячний удар.

Прикмети погоди 27 липня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо погода 27 липня суха, то осінь буде теплою, а зима – пізньою.
  • Хмари мають нечіткі межі – до погіршення погоди.
  • Якщо сонце весь день ховається в хмарах, то скоро будуть дощі.
  • Глухий грім віщує короткий дощ, дзвінкий – затяжну зливу.
  • Чайки купаються у водоймах – до гарної погоди.
  • Якщо в цей день пішов дощ, то дощитиме до самого серпня.
  • Багато ягід на калині вродило – до сніжної і морозної зими.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

peredplata