Чернівецький драмтеатр відкриває сезон прем’єрою вистави-казки

Казкова історія для сімейного перегляду, яка поєднає засоби виразності драматичного театру, театру ляльок та оркестр.

Чернівецький обласний музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської уперше презентував афішу на серпень. Відкриють театральний сезон прем’єрою вистави Івана Бутняка «Принцеса А-Чому» за казкою Сільвії Ронкальї.

«Це синтетична вистава для глядачів різного віку, починаючи від чотирьох років. Вона поєднає засоби виразності драматичного театру, театру ляльок і музичне мистецтво – у постановці діятиме Королівський Оркестр, який не ховаючись в оркестрову яму, робитиме живий музичний супровід вистави, – розповів режисер постановки, керівник облмуздрамтеатру Іван Бутняк. –Маленьку принцесу всі називають А-Чому. А чому? Та тому, що вона невпинно запитує «А чому?». Її питання охоплюють все і всіх. Від її питань потерпають друзі, ховаються родичі і втікають вчителі. І коли принцеса А-Чому виростає – разом з нею виростають і її питання. А коли в принцесу А-Чому закохується принц – вона раптом відкриває для себе, що в коханні відповіді на питання «чому?» не існує…».

Тож творці вистави пропонують разом подивитися, чи знайде принцеса відповіді на всі свої «чому?». Тривалість вистави – 50 хвилин. Прем’єра відбудеться 19 серпня о 15:00 на сцені-панорамі (фойє 3-го поверху театру).

Як зазначає Іван Бутняк, сцену-панораму театр задіє для створення додаткового простору і нового діалогу з глядачем.

Над виставою працювали:

▫️Художниця – Дар’я Кушніренко;
▫️композитор – Павло Савельєв;
▫️аранжування – Володимир Шнайдер;
▫️помічниця режисера – Інна Амброзієва;
▫️завідувач художньо-постановочної частини – Василь Губко.

У виставі грають:

▫️Принцеса А-Чому – заслужена артистка України Лариса Попенко / Мар’яна Тимчишин;

▫️Принц Ніколя та інші – заслужений працівник освіти України Андрій Циганок / Валентин Багуляк;

▫️Диригент Королівського Оркестру – Володимир Шнайдер;

▫️Королівський Оркестр – Микола Полянко, Ольга Лавренюк, Мар’ян Зубжицький, Геннадій Юрій, Дмитро Філіпчук, Ігор Драпака, Степан Рихло, Павло Цепілован, Любов Морараш, Родіон Чепурнов. 

 
 

peredplata