Буковинські поліцейські заблокували нелегальний канал переправлення чоловіків через кордон

Фігурант забезпечував військовозобов’язаним незаконний перехід через кордон до Румунії. Така «послуга» коштувала 3000 євро з однієї особи.
Оперативники кіберполіції Чернівецької області встановили 26-річного мешканця обласного центру, який упродовж кількох місяців переправляв ухилянтів через кордон.
Після отримання оплати чоловік скеровував «клієнтам» через Інтернет інформацію про місце, час та спосіб перетину державного кордону.
Правоохоронці спільно з працівниками прикордонної служби викрили трьох чоловіків віком 20, 29 та 48 років, які скористалися послугами зловмисника та намагалися незаконно потрапити до Румунії, узгодивши оплату за вказані незаконні послуги – 3000 євро з особи. Двоє осіб здійснили передоплату, а 20 – річний громадянин зобов’язався сплатити обумовлену суму після перетину держкордону.
За допомогою мобільного додатку служби таксі фігурант із мобільного телефону 29-річного клієнта замовив послугу перевезення до прикордонного села, заздалегідь вказавши пункти відправлення та прибуття.
Слідчі відділення №3 слідчого відділу ЧРУП ГУНП в Чернівецькій області, за процесуального керівництва Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури, повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до дев’яти років.
 
Джерело: Поліція Чернівецької області

peredplata