Українка з Чернівців створила відеокліп, який приніс перемогу Bambie Thug на нацвідборі до Євробачення в Ірландії

Євробачення-2024: українка з Чернівців створила відеокліп, який приніс перемогу співачці Bambie Thug на нацвідборі до Євробачення в Ірландії. 

Віолетта захоплювалася фотографією та малюванням з дитинства. В шкільні роки перемогла у всеукраїнському конкурсі малюнку IParus, ії роботи завжди привертали уваги, в гімназії № 2 міста Чернівці влаштовували виставку робіт Віолетти. Під час навчання у Чернівецькому національному університеті, Віолетта почала професійно займатися фотографією, створюючи світлини для різних брендів та закладів міста. Ії мрії про майбутні відеопроекти підтримували ії викладачі: Пауль Пшенічка, Олександр Ушенко та інші.

Мріючи про індустрію великого кіно, Віолетта казала:  “Кіно – дуже захоплююча індустрія. Ти постійно у сфері, яка буквально створює нові світи, і ти відчуваєш себе не тільки частиною цього світу поки ти знаходишся в процесі, ти знаєш, що ти є творцем цього нового світу».

У 2021 році Віолетта познайомилась з Bambie Thug та побачила у артистці великий потенціал. Саме тоді був створений їх перший кліп – Ritual. У цьому кліпі Віолетта застосувала абсолютно унікальний підхід – зі своєю командою змогли створити сцену бійки у переповненому метро спеціально для кліпу. Через відсутність бюджету, така зйомка була близькою до провалу декілька разів, але у Віолетти вийшло втілити задумку у реальність. 

Після кліпу Ритуал, Віолетта Корєтнік та її команда створили декілька наступних кліпів для Bambie Thug.

“Merry Christmas” – кліп про болюче розставання прямо напередодні Різдва.

“Egregore” – кліп про самокопання та демонів, які сидять в кожному з нас.

“Tsunami” – це той самий кліп, який ідеально підкреслив стиль артистки.

“Love Bites” – кліп, з яким співачка потрапила до нацвідбору конкурсу Євробачення в Ірландії. 

Також для Бамбі Віолетта зняла відео з лайв виступу у легендарній Лондонській студії BBC Maida Vale, де виступали Led Zeppelin, George Michael, Nirvana, David Bowie, Jimi Hendrix, Beyoncé та Radiohead. 

У 2024 році Bambie Thug перемогла на національному відборі Євробачення в Ірландії з піснею “Doomsday Bloom”.

Про процес створення кліпу, який привів Бамбі до перемоги у відборі до Євробачення:

Створення кліпу “Love Bites” зайняло біля місяця. Все почалось з командних зборів команди Віолетти та артистки. Протягом декількох вечорів вони обговорювали загальний концепт кліпу, його часову лінію, кольорову палітру та склад команди. Після цього Віолетта зробила перший ескіз розкадрування – формат, в якому у намальованому вигляді артисту презентуються режисерська подача матеріалу. Трошки згодом учасниця команди Віолетти Маргарита Девʼятковська надіслала готову, відшліфовану версію розкадрування. 

Наступним етапом була зустріч з командою. На зустрічі Віолетта познайомила команду та роздала задачі на зйомку. “Я знала з самого початку, що ця зйомка буде не з простих. У нас майже не було бюджету, та приміщення, яке мало бути темним для кадру… Ми мали дочекатись ночі, що значить, що зйомка почнеться тільки о 5-6 вечора. Дивлячись на локацію, яка була орендована лише на 1 день та на обʼєм роботи я розуміла, що раніше 1-2 ночі зйомку ми не скінчимо», – розповідає Віолетта. Знімати було дуже важко, і звичайно ж, все пішло не по плану. Зйомка кліпу закінчилась о сьомій ранку.

Довідково:

2022 рік змінив все. Коли почалась війна, Віолетта на декілька місяців зупинила роботи. На той момент ії мама перебувала в Бучі, і думати про щось, коли рідні у небезпеці – це щось неможливе. “Новини з України вражали до глибини душі. В один день зʼясувалося, що мій кращий друг на передовій у Бахмуті, а я тут… Мала панічні атаки майже кожного дня”, – Віолетта розповідає зі сльозами.

Віолетта з 24 лютого зрозуміла,що повинна робити все можливе для того, щоб допомогти!. Збори коштів, участь в акціях на підтримку України, та багато іншого вони з командою робили за 2 роки війни. Віолетта зняла декілька документальних фільмів для проєкту Ukraïner та відзняла серію інтервʼю з дітьми – біженцями з найгарячіших точок для організації Support Ukraine. 

У 2022 році Віолетта з командою працювала з United 24 над проектом благодійного матчу, організованого на стадіоні Челсі за участю Андрія Шевченка та Олександра Зінченка, 

Також Віолетта відзняла кліп для молодої української співачки Влади Кей та кліп для артиста No Limit на військові теми.

У 2024 році Віолетта була запрошена взяти участь у найвідомішій європейській премії музичних відео – Berlin Music Awards з кліпами “Tsunami” та “Love Bites”. 

Також в лютому 2024 року вона працювала над документальним фільмом з британською режисеркою jacqui Morris, про  Святослава Вакарчука та гурт Океан Ельзи.

Для того, щоб дізнатись більше про творчість Віолетти Корєтнік, можете завітати на сторінку в її інстаграм https://www.instagram.com/violettacoretnic/

peredplata