Чернівецька Маланка віншувала Євромайдан у Києві

Чернівецька Маланка віншувала Євромайдан у КиєвіУ вівторок, 13 січня, 15 чернівчан, перевтілившись у маланкових персонажів, вітали активістів та гостей Євромайдану колядою «Наша й Маланка качура пасла». Серед переберії були: головна дійова особа – Маланка, дід, смерть, фріц з автоматом, пірати, велетні, корови і навіть Азіров…

Спочатку Чернівецька переберія пройшлася з колядою по всьому Євромайдану, а вже опівночі Руслана запросила чернівецький колектив на головну сцену країни. З привітаннями з Маланкою та побажаннями щастя, здоров’я, довгих років життя до євромайданівців звернулася голова профспілки підприємців МТК «Калинівський ринок» Марія Філіпчук. Після цього зазвучала коляда. А на завершення свого виступу дід віншував усіх словами: «Хлопці-молодці, віншує нас Євромайдані вся Україна сріблом та злотом, щастям, здоров’ям, з новим Роком, з Колядою, з Маланкою. Як дочекали, так відпровадили — на многії літа!!!Слава Україні!!! Героям слава!!!» А після зі сцени пролунали ексклюзивні гасла чернівчан: «Буковина — Чернівці, Буковина — молодці. «Буковина уже тут — Януковичу капут!!! Євромайданівці проводжали Чернівецьку Маланку гучними оплесками.

«Для мене Маланка — це найбільше свято, і так як щороку ми перевдягаємось у Ленківцях, постійно підтримуємо нашу народну традицію, захотілося підтримати і розвеселити євромайданівців, наповнити їхні сірі будні нашим буковинським святом, нашим колоритом», — розповів ленківчанин Любомир Воєвідко, ініціатор та організатор святкового дійства. Він же і привіз костюми для чернівецьких активістів. За його словами, костюми вони з дружиною зробили власноруч декілька років тому. Ці костюми вони щороку вдягали на Маланку у мікрорайоні Ленківці, отож і на Євромайдані відчувався ленківський колорит.

Галина ЄРЕМІЦА

Джерело

peredplata