Членів Центру управління об’єктом ЮНЕСКО нагороджено Почесними грамотами Чернівецької міської ради

Членів Центру управління об’єктом ЮНЕСКО нагороджено Почесними грамотами Чернівецької міської ради З нагоди відзначення 60-річчя членства України в ЮНЕСКО в Червоній залі Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича відбулося урочисте засідання Центру управління об’єктом ЮНЕСКО за участю науковців університету, представників регіональних органів влади та місцевого самоврядування, студентів, громадськості та мас-медіа.

У рамках заходу визначено пріоритетні напрями співробітництва України і ЮНЕСКО, перспективи архітектурної освіти у ЧНУ, особливості влаштування Біблійного саду, режимів використання та утримання буферної зони об’єкта ЮНЕСКО, відзначено потенціал матеріального та нематеріального культурного спадку у сталому розвитку населених пунктів.

З огляду на значні досягнення в галузі популяризації і збереження культурної спадщини Буковини – включення містобудівного комплексу колишньої Резиденції буковинських митрополитів до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, розвиток туристичної привабливості м. Чернівців, активну співпрацю в галузі охорони культурної спадщини міста – члени Центру управління об’єктом ЮНЕСКО нагороджені Почесними грамотами Чернівецької міської ради.

Прес-служба Чернівецької міської ради

peredplata