Вперше православні села Мілієве відзначили храмове свято під юрисдикцією УПЦ Київського патріархату

Вперше православні села Мілієве відзначили храмове свято під юрисдикцією УПЦ Київського патріархату27-го жовтня 2014 р., коли Церква світло звершує пам\’ять преподобної Параскеви Сербської, в селі Мілієве Вижницького району Чернівецької області парафія відсвяткувала престольний празник.

А напередодні настоятель храму св. Параскеви Сербської протоієрей Микола Зозуля, у співслужінні клірика Покровського собору м. Львова і вихідця з села священника Артема Бабленюка, і священика Олександра Фуштея – настоятеля Покровського храму с. Кибаки, звершили Всенічне бдіння.

Храмового дня богослужіння очолив благочинний Вижницького району, настоятель Свято-Успенської церкви с. Банилів, митрофорний протоієрей Ілля Кігніцький.

Цьогорічний храмовий день став особливим, бо за багато років люди вперше змогли помолитися у своєму храмі, який став під омофор Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Після читання Євангелія на Літургії із привітанням до парафіян звернувся отець Ілля. Він наголосив на значенні святих і, зокрема, преподобної Параскеви для жителів цього села. Свята Параскева є матір\’ю покровителькою церкви і парафії. Отець Ілля привітав громаду із правильним історичним вибором стати частиною Української Церкви.

На запричасному повчальну проповідь виголосив протоієрей Степан Колотило, настоятель Свято-Юріївської громади смт. Берегомет. У своєму слові він сказав про вагоме значення переходу громади до юрисдикції УПЦ КП, та пояснив людям як розуміти наклепи московської церкви на Українську, як відрізнити маніпуляцію терміном \”канонічність\” від справжнього дотримання християнських православних канонів. Виконання Заповідей Божих повинні бути в ділах.

Богослужіння завершилося співом козацького многаліття та словом подяки отця-настоятеля усім присутнім священнослужителям, парафіянам та церковному комітетові. Потім було звершено на подвір’ї храму мале освячення води та помазання вірних святим єлеєм.

Священик Артем Бабленюк.

peredplata