Зеленського хочуть заборонити в Росії

Шоумена Володимира Зеленського хочуть оголосити персоною нон грата в Росії, а його новий фільм заборонити у прокаті.

Про вимогу російських активістів внести українського актора у \”чорний список\” пише \”Газета.ру\” з посиланням на \”Известия\”.

Відповідну заяву на ім\’я міністра культури Росії Володимира Мединського, глави департаменту культури Москви Сергія Капкова, голови комітету Державної думи по культурі Станіслава Говорухіна і кінопрокатників відправив голова молодіжного руху \”Справедливая Сила\” Ілля Свиридов.

\”Цей \”шоумен\” на утриманні ворога Росії – Ігоря Коломойського – є принциповим і системним антиросійським пропагандистом. Він неодноразово виступав на концертах на підтримку так званої АТО, давав безкоштовні виступи перед карателями з Нацгвардії і навіть особисто пожертвував один мільйон гривень на боротьбу з \”сепаратистами\”. При всьому цьому Зеленський прикривається статусом артиста комічного жанру, мовляв це все жартома\”, – йдеться в заяві.

Також Свиридов підготував заяву від імені глави Чечні Рамзана Кадирова. Мовляв, Зеленський \”знущався над кадрами з похорону батька Кадирова\” у своїй гумористичній передачі.

За словами режисера Марюса Вайсберга, який зняв комедію \”8 нових побачень\”, де знявся Зеленський, хочуть не допустити до прокату, український шоумен любить російський народ і не хоче припиняти співпрацю з Росією.

\”Він 5 років прожив у Москві, він сам себе росіянином асоціює. А те, що зараз навколо нього відбувається, – штучно створений міф\”, – зазначив режисер.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський вибачився перед мусульманами і Кадировим.

peredplata