Папа Франциск натякнув на свою можливу відставку

Папа Франциск натякнув на свою можливу відставку Він заявив, що можливо не сидітиме на Святому Престолі довічно.

Папа Франциск заявив, що, можливо, наслідуватиме приклад свого попередника Бенедикта XVI і не буде залишатися на Святому Престолі довічно.

\”У мене є відчуття, що мій понтифікат буде коротким: чотири-п\’ять років. Не можу сказати точно, але мені здається, що Господь поставив мене на це місце не назавжди\”, – сказав він в інтерв\’ю мексиканському телеканалу Televisa.

У свою чергу, глава католицької церкви назвав рішення Бенедикта XVI мужнім вчинком. \”Його приклад не повинен розглядатися як виняток. Може бути, він надовго залишиться єдиним, може ні, але двері до створення нового інституту відкриті\”, – заявив Франциск. Разом з тим Папа висловився проти формально-юридичного обмеження віку перебування на Святому Престолі 80-ма роками, повідомляє ВВС.

\”Якщо всі заздалегідь знатимуть, що понтифікат добігає кінця, це буде не дуже добре для Церкви. Мені подобається бути Папою, але я хотів би колись вийти в місто, не будучи впізнаним, і зайти в піцерію \”, – заявив він. 78-річний Франциск (Хорхе Маріо Бергольо), колишній архієпископ Буенос-Айреса, був обраний Папою 13 березня 2013 року і завоював популярність завдяки особистій скромності, співчуттю бідним і боротьбі зі зловживаннями.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/svit/papa-francisk-natyaknuv-na-svoyu-mozhlivu-vidstavku-415280.html

peredplata