Ікони художника з Буковини плачуть у Тернополі

Ікони художника з Буковини плачуть у ТернополіІкони художника з Буковини Олександра Козака плачуть на виставці у Тернополі.

Митець став знаменитим завдяки тому, що написані ним образи почали сльозитися – на поверхні з\’явилися краплі вологи, повідомляє Gazeta.ua.

\”Я почав їх малювати ще у першому класі. А натхнення з\’явилося після того, як бабка завела мене у церкву. Тоді я вирішив, що стану художником і буду малювати саме лики святих\”, – розповів Олександр Козак.

До Тернополя Олександр Козак привіз десять робіт. Дві з них сльозяться. Одна має назву \”Сльози Божі\”, а друга – \”Спаситель\”.

\”Ікона \”Сльози Божі\” почала покриватися дивною вологою буквально на другий день, як я її намалював. Спочатку не звернув увагу на першу сльозу. Думав, це просто фарби ще не висохли. А за півроку сльоза знову з\’явилася. І коли на виставці у Львові майстри випадково її витерли – проявилася ще раз. Пізніше так само почала сльозити і ікона \”Спаситель\”. Ті сльози досі не висихають\”, – пояснив художник.

За словами художника, на дивовижні ікони приходили дивитися як відомі люди, так і священики.
\”Владика Мелетій із Чернівецької єпархії УПЦ МП підтвердив, що ікони справді сльозоточать. Не можна сказати, що вони мироточать, бо запаху мира нема. Але те, що відбувається з образами, я вважаю знаком. Бо незадовго після того, як уперше проявилися ці явища, – і в Україні, і в світі, було багато паводків і катастроф\”, – сказав митець.

Олександр Козак малює та реставрує ікони не тільки в Україні, а й у Росії та Румунії.

Джерело

peredplata