Москаль: “Галиць сам має просити вибачення в мешканців області за провал заходів проти захворювання на кір”

Москаль: “Галиць сам має просити вибачення в мешканців області за провал заходів проти захворювання на кір”    На депутатське звернення народного депутата Геннадія Москаля до віце-прем’єр-міністра України, міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової щодо ситуації із захворюванням на кір у Чернівецькій області надійшла відповідь, що перші випадки захворювання зареєстровані тут у середині грудня 2011р. серед студентів Буковинської державної академії. Рівень захворювання на кір оцінюється, як середній – показник на 100 тисяч населення становить 5,88.

Разом із тим, враховуючи темпи приросту захворювання в лютому 2012р. та недостатнє охоплення плановим щепленням проти кору в попередні роки, комісією зроблено висновок, що епідемічна ситуація щодо кору в Чернівецькій області є нестійкою з тенденцією до неблагополучної.
– З огляду на це, прошу першого заступника голови ОДА пана Галиця не змушувати мене просити вибачення начебто за нагнітання ситуації, – коментує відповідь МОЗ Г.Москаль. – Йому самому від імені обласної державної адміністрації слід попросити вибачення перед жителями краю за те, що керівництво області, чудово знаючи про ситуацію з кором у сусідніх регіонах, не зробило ніяких превентивних заходів по боротьбі з хворобою в своїй області.

З повагою,

народний депутат ВР України
VI скликання
Перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

Г.Г. Москаль

peredplata