Свято музики та поетичного слова у Чернівцях

Свято музики та поетичного слова у Чернівцях21 березня відбувся звітній концерт народних колективів Будинку естетики та дозвілля м. Чернівців, під традиційною назвою «Мелодії старої «Шепетівки». Насолодитися справжнім святом музики та поетичного слова прийшло багато глядачів.

Першими на сцену для привітального слова вийшли заступник начальника управління культури Чернівецької міської ради Галина Крупа та директор Будинку естетики та дозвілля, заслужений діяч мистецтв України Семен Цидельковський. Вони нагородили почесними грамотами та цінними подарунками учасників народного Літературного театру закладу: переможницю міського та лауреата обласного конкурсу читців – Ольгу Савіну та лауреата цього конкурсу – Петра Зузяка, також подібною відзнакою було нагороджено і керівника народної Вокальної студії Будинку естетики та дозвілля – Сільву Максименко. А далі свою творчість представили і самі учасники народної Вокальної студії. Майстерність виконання та краса класичного вокалу чоловічого квартету у складі: Дмитра Грицюка, В’ячеслава Пенькова, Михайла Черних та Геннадія Івоняка не залишили байдужими глядачів. Також пісні і романси присутнім у залі дарували: чарівна Олена Савенко та провідний соліст народної Вокальної студії, лауреат міських, обласних та республіканських конкурсів і фестивалів Геннадій Івоняк.
[Show as slideshow]

З завмиранням серця слухали присутні в залі слова віршів у виконанні учасників народного Літературного театру – Ольги Савіної та Петра Зузяка.

На звітному концерті художніх колективів закладу учасниками Студії авторської пісні була широко представлена бардівська творчість. Пісні виконали: Лариса Бережан, Світлана Шаханова, Віктор Стребежев (керівник колективу) та спеціальна гостя концерту – автор-виконавець, лауреат Міжнародних та республіканських фестивалів естрадної пісні Кароліна Житару.

Видовищним і змістовним був уривок з вистави за книгою Г. Дроздовського «Спогади старого австрійця». Його представили учасники двох театрів, що живуть під одним дахом Шепетівки: старше і молодше покоління прихильників театрального мистецтва, над яким працювали також двоє їх талановитих керівників, це – Андрій Романов та Оксана Івахнюк.

Справжнім шквалом аплодисментів нагородили глядачі виступ учасника народного ВІА «Метроном» (керівник Володимир Постоловський) В’ячеслава Григорця. Він виконав на саксофоні інструментальну п’єсу «Почуття» з репертуару всесвітньовідомого музиканта Д. Коза. Сподобалися пісні українською та румунською мовами, які подарував глядачам їх автор, соліст гурту Думітру Ігнат.

А на завершення концерту на сцену вийшла провідна солістка ВІА «Метроном», лауреат багаточисельних конкурсів та фестивалів естрадної пісні – Олександра Яремович, яка підняла настрій усім присутнім своїми піснями.

Концерт вели учасники народного Літературного театру – Ірина Чернова та Петро Зузяк.

Вдячні глядачі нагородили учасників концерту емоційними вигуками «Браво!» та гучними оплесками.

Джерело

peredplata