Новодністровські чиновники жирують за рахунок викладачів музики.

Новодністровські чиновники жирують за  рахунок викладачів музики. 30 березня цього року педагогічний колектив Новодністровської музичної школи зустрівся з представником всеукраїнської громадської організації \”Ніхто крім нас\” Анатолієм Білоткачем, де було обговорено питання скорочення чисельності учнів, педагогічних працівників і фінансування закладу та шляхи подолання \”безпределу\” місцевої влади по відношенню до культпрацівників.

Приводом для цього стало прийняття депутатами Новодністровської міської ради рішення від 26 січня 2012 року “Про припинення діяльності юридичних осіб, та створення відділу гуманітарної політики”, розпорядження першого заступника міського голови Анатолія Болдашева від 31 січня 2012 року “Про реорганізацію та скорочення чисельності, штату працівників виконавчих органів та апарату міської ради, Наказу начальника відділу культури і туризму Оксани Кімаковської “Про персональне попередження працівників музичної школи” від 31 січня 2012 року з посиланням на два попередні документи.

Викладачі музичної школи ніяк не второпають, яке відношення до них має скорочення чисельності та штату працівників виконавчих органів та апарату міської ради? Виходить, що за рахунок і так обділених державою, простих викладачів музики, чиновники хочуть відзвітуватись про проведену оптимізацію та скорочення своїх виконавчих органів.

В ирішено, для досягнення мети йти двома шляхами: еволюційним, шляхом переговорів, а якщо це не допоможе іншим, коли чиновники змушені будуть під тиском беззастережних фактів повернутись лицем до своїх виборців та переглянути прийняті рішення і відповідно внести зміни до міського бюджету.

Ціна питання 118 тисяч гривень — це різниця між цьогорічним фінансуванням та фінансуванням закладу у минулому році. І не дивно, звідки з”явилась така цифра: депутати міської ради, своїм рішенням від 23 лютого 2012 року, мабуть на честь свята, без обговорення в комісіях, встановили премії секретарю міської ради Миколі Лутчаку та першому заступнику міського голови Анатолію Болдашеву в розмірі 100% до кінця поточного року, мабуть за майбутні високі досягнення.

Сторони констатували той факт, що коли діти хочуть навчатись музиці, а чиновники їм в цьому не допомагають, і навпаки перешкоджають – то вони являються не захисниками інтересів громади а її гнобителями.

В час, коли в місті процвітає наркоманія і алкоголізм, на тлі тотального безробіття та росту правопорушень, влада зобов\’язана піклуватись про дітей та молодь, про те, чим її зайняти в вільний час, знаходити на це кошти, а не обкрадати бюджет і потім скаржитись, що немає грошей, залишково фінансуючи вже наслідки злочинної політики по відношенню до майбутнього нації.

Аналізуючи витрати, які понесла міська рада для задоволення своїх власних апетитів, можна зробити висновок, що бюджет музичної школи можна було й не врізати, при правильному розподілі хватило би всім, тим більше, що секретар міської ради Микола Лутчак не перестає вихвалятись про перевиконання бюджету міста з часу його неконституційного приходу до влади.

Питання правомірності прийнятих міською радою та її виконавчого комітету рішень передані для вивчення юристам, проводиться робота з батьками для залучення їх до активної участі в боротьбі за торжество справедливості і захисту своїх гарантованих Конституцією України прав на навчання їхніх дітей.

Учасники зустрічі були єдині в тому, що влада тільки тоді зможе плідно

працювати на громаду , коли у владу будуть йти не заробляти — а служити її інтересам.

peredplata