Чернівецький університет святкуватиме 25-ліття з часу відродження філософсько-теологічного факультету

У грудні 1993 р. Вчена рада університету ухвалила доленосне рішення про відновлення роботи філософсько-теологічного факультету.

Відомо, що Чернівецький університет був заснований у складі трьох факультетів  теологічного, філософського та юридичного 1875 р.

Як колись теологічний і філософський факультети були провідними осередками культури і духовності, наукових досліджень і освітньої діяльності в Південно-Східній Європі, так і сьогодні здобутки колективу його викладачів і студентів відомі не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Йдучи назустріч 25-літньому ювілею, колектив викладачів і студентів факультету багато потрудився, аби мати що та з ким святкувати. В його заслугах –  стандарти надання освітніх послуг з семи спеціальностей: богослов’я, філософія, релігієзнавство, соціологія, культурологія, публічне управління та адміністрування та соціальне забезпечення, активна науково-дослідницька та просвітницька діяльність.

Завершальний етап святкових заходів , присвячених 25-тилітньому ювілею факультету припадає на 5 березня 2019 року. Цього дня до рідної Альма Матер з’їдеться багато поважних гостей, а передусім випускників факультету. За чверть століття здійснено двадцять випусків висококваліфікованих філософів, релігієзнавців, соціологів, культурологів, богословів, державних управлінців, які працюють різних соціально потрібних сферах не лише нашої країни, а й далеко за її межами. Гордістю факультету є 7 архієреїв Української Православної Церкви (Київської Митрополії), понад 15 пастирів і єпископів протестантських церков, 28 кандидатів наук і 5 доктори філософських наук, відомі журналісти, режисери, актори, експерти, теле- та радіоведучі, митці, художники, політики та бізнесмени-меценати. І це – далеко невичерпний перелік тих випускників, якими справедливо пишається філософсько-теологічний факультет.

Упродовж цього дня – 5 березня – дня на учасників ювілейних заходів чекатиме насичена програма заходів. Це й Урочисте Богослужіння в університетському  храмі Трьох Святих, академічно-наукові зустрічі та Урочиста академія в Мармуровій залі, а також святкова вечеря та товариське спілкування.

Святкового шарму додасть концертна програма та краса дивовижного ансамблю  Резиденції Митрополитів Буковини і Далматії.

 

peredplata