На ювілейному вечорі акторку Ольгу Ільїну вітали стоячи

На ювілейному вечорі акторку Ольгу Ільїну вітали стоячиУ Чернівецькому музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської відбувся ювілейний творчий вечір Народної артистки України Ольги Ільїної, присвячений 75-річчю з дня її народження. У залі зібралося чимало митців, які вітали появу акторки на сцені стоячи.

а бенефісі був присутній і секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, який тепло привітав Ольгу Ільїну із ювілеєм та вручив їй орден “За заслуги перед містом”. Колеги Ольги Олексіївни презентували театралізовану постановку про її життя і творчість під назвою “Вогні рампи”. Глядачі побачили яскраву історію життя зіркової акторки Чернівецького театру і поринули в атмосферу театральних Чернівців середини ХХ ст.
Сама ж винуватиця свята порадувала вишукану публіку декламуванням своїх віршів. У багатьох із них оспівуються Чернівці, з якими Ольга Ільїна пов’язала своє життя.

Нині ювілярка знову у роботі – вона перебуває на гастролях Чернівецького театру у Миколаєві.

Для довідки:
Ольга Ільїна народилася 10 липня 1937 року в Києві. Після одержання середньої освіти навчалася (1954-1959) у Київському театральному інституті ім. Карпенка-Карого – педагоги: народний артист СРСР К.Степанков і народний артист УРСР П.Сергієнко. Після закінчення інституту спочатку працює в Чернівецькому українському музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської, одночасно заочно навчається в Чернівецькому державному університеті на факультеті іноземних мов – закінчила в 1974 році. У 1975 році переходить на роботу в кіностудію «Молдова-фільм»: 1975-1977 – актриса театру-студії, 1977-1981 – кіноакторка кіностудії «Молдова-фільм». Після шестилітньої перерви знову повернулась в чернівецький театр і працювала в ньому до 1999 року, створивши на буковинській сцені велику кількість яскравих та незабутніх образів, була виконавицею багатьох головних ролей, які відзначались глибоким психологізмом. З часом, як режисер, успішно здійснила в театрі імені Ольги Кобилянської постановку ряду вистав за творами українських і зарубіжних драматургів. Упродовж 1996-2001 рр. працювала режисером народного театру оперети Чернівецького обласного театру вчителя. У 2007 році їй присуджена Премія імені М. Заньковецької.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

peredplata