Михайло Папієв взяв участь у відкритті пам’ятника Миколі Івасюку на Заставнівщині

Михайло Папієв взяв участь у відкритті пам’ятника Миколі Івасюку на Заставнівщині 12 жовтня голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв взяв участь у церемонії відкриття погруддя художника зі світовим ім’ям Миколи Івасюка в місті Заставна по вул. О.Кобилянської. Вартість памятника – 168 тис. гривень. Архітектор Віктор Ткач розробив проект, а скульптор зі Львова Євген Трубега створив погруддя митця.

«Буковинці надзвичайно пишаються своїм талановитим земляком, який вніс яскравий, справді творчий внесок у скарбницю української та буковинської історії та мистецтва, – сказав Михайло Папієв.- Цей неперевершений майстер пензля у своєму творчому доробку мав чимало унікальних робіт, зокрема, «Битва під Хотином», «Кубанські козаки», «У Львові», «Богун під Берестечком», «Мати з дитиною під соняшниками», «Дівчина під деревом», «Козак у степу». За словами керівника крайової виконавчої влади, до кращих робіт портретного жанру художника належать портрети наших славетних земляків – Юрія Федьковича, Ольги Кобилянської, автопортрети та інші. Однак, найвідомішим його творінням визнано полотно «В’їзд Богдана Хмельницького до Києва», над яким митець працював близько 40 років.
«Ми бережемо пам\’ять про Миколу Івасюка, – відзначив Михайло Папієв. – В місті Заставна на честь славетного краянина названо дитячу художню школу, і кожного року у квітні працівникам культури вручається районна премія його імені. На будинку, де жила родина Івасюків, встановлено меморіальну дошку».
Михайло Папієв подякував творцям пам’ятника Миколі Івасюку, керівництву міста й усім причетним до його відкриття. Він разом з мешканцями Заставни поклав квіти до погруддя та взяв участь у висадженні кущів калини.

peredplata