На Покрову буковинці проситимуть про заступництво у Божої матері

На Покрову буковинці проситимуть про заступництво у Божої матеріПравославні та греко-католики в неділю, 14 жовтня, святкують одне з найбільших християнських свят – Покрову Пресвятої Богородиці.

З цим святом пов\’язана і легенда, згідно з якою 14 жовтня військо давніх русів на чолі з князем Аскольдом взяло в облогу центр православ\’я – Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії з молитвою звернулися до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця з\’явилася перед людьми та вкрила їх своїм покровом. Після цього ці люди стали невидимими, а вороги не змогли їх побачити.

– Основа свята Покрови – Пресвята Богородиця, яка народила Спасителя Ісуса Христа, – розповів священик храму Святої Параскеви УПЦ КП отець Володимир ТОКАРЮК. – Православним християнам слід пам\’ятати, що Бог є покровителем всіх християн від всіляких бід. А молитва до Пресвятої Богородиці насамперед є спасінням, бо Пресвята Діва Марія доносить ці молитви до Бога.
Також на Покрову прийнято покривати ікону Богородиці.

Як розповів священик кафедрального собору Святого Духа УПЦ МП отець Георгій, перед тим, як покрити ікону Пресвятої Богородиці, треба промовити молитву, попросивши Божу матір про заступництво і добру долю.

– Покривати на Покрову ікону святої – означає приносити жертву за все те, чого ми чекаємо від неї і за що молимося, – каже отець Георгій. – Богородиця ж покриває нас своїм невидимим покровом і стає заступницею від бід і невдач.

Джерело

peredplata