Мовний скандал: в Одесі відсторонили правоохоронця та його керівника

В Одесі знову мовний скандал – російськомовного правоохоронця та його керівника через конфлікт з невідомим відсторонили від виконання службових обов’язків. 

Як повідомили у регіональному главку Національної поліції, подію зафіксували на відео, яке сьогодні виявлено під час моніторингу соціальних мереж. На відеозапису – чоловік у формі та невідомий конфліктують, зокрема через те, що правоохоронець розмовляє російською.  

В ході перевірки інформації встановлено, що інцидент стався між дільничним та громадянином у відділі поліції, куди кількох чоловіків запросили через появу у громадському місці у п’яному вигляді. Наразі дільничного та його керівника відсторонили від виконання обов’язків. 

“Оцінка діям поліцейського, його керівника та ще двом його колегам, які були присутні під час конфлікту – оперативному черговому та помічнику оперативного чергового, буде надана за результатами розслідування”, – заявили у главку.

Згадане відео з’явилося сьогодні у місцевих Телеграм-каналах. На ньому зафіксовано конфлікт, учасником якого став молодий поліцейський та якийсь чоловік, вочевидь, один із тих, кого “запросили” до дільниці. Зважаючи на все, запис почали вести з певної “точки” конфлікту – після того, як невідомий вимагав, щоб правоохоронець розмовляв українською.

Невідомо, що відбувалося до цього моменту, але видно, що поліцейський уже гнівається і російською мовою каже, що Одеса – це Україна. Але опонент відповідає, що той зобов’язаний говорити українською, застосовує ненормативну лексику та звинувачує правоохоронця у тому, що той “прикривається погонами” і пропонує їх зняти. Поліцейський встає, знімає погони та разом з невідомим йде із приміщення. За “кадром” також чути жіночий сміх. Учасники конфлікту виходять на вулицю, але чим саме він завершився, наразі невідомо.

В Одесі стався мовний скандал
 

Раніше ми повідомляли про те, що нещодавно в одному з кафе Чернівців розгорівся мовний скандал – відвідувач влаштував емоційну суперечку з персоналом закладу через відмову з обслуговуванні російськомовних клієнтів.

10 квітня стало відомо, що в Одесі розгорівся мовний скандал через російську музику в магазині. Водночас у магазині у Броварах відмовилися обслуговувати клієнтку українською мовою.

Джерело: УНІАН

peredplata