“Змусили дітей колядувати російською мовою”: У Михальчі РПЦ відзначилась гучним скандалом (ВІДЕО).

У с. Михальча Сторожинецького району Чернівецької області РПЦ в Україні переклада українську колядку “Добрий вечір тобі, пане господарю” на російську мову та змусила дітей її виконувати. 

Про це у Facebоok написав священник ПЦУ Роман Грищук, опублікувавши відео. Як зазначає отець, село Михальча є повністю україномовним, проте московські попи вирішили, що там не колядуватимуть українською мовою та давню українську колядку переклали на російську.

На Буковині РПЦ відзначилась гучним скандалом: відео

 https://ukr-space.com/news/138267

Романа Грищука також обурив той факт, що російські адепти дозволяють собі подібне на сьомому році російсько-української війни.

– Обережно! Відео, що ламає психіку! Якщо стоїте – то сядьте і лиш тоді дивіться! – прокоментував Роман Грищук відео. – Як з українців московські попи виховують хохлів і малоросів. Виключно україномовне село! Українську колядку українські сектанти московського патріархату для українських дітей переклали РОСІЙСЬКОЮ мовою! Цей треш відбувається на ЗАХІДНІЙ Україні, на Буковині, в с. Михальча Сторожинецького району! Йшов сьомий рік війни з Московією… Як тут не згадати пророчі слова Шевченка: “Україно, Україно, подивись на себе. В твоїй хаті сидить ворог і сміється з тебе!” А ви далі кажіть, що всеодно до якої церкви ходити…

Відео з російськомовною колядкою опубліковано також на сторінці Свято-Успенського храму РПЦ в Михальчі. Раніше цю українську колядку переклали у РФ, видавши її за свою “культурну спадщину” Додамо, що у Росії нещодавно переклали російською давню українську колядку “Добрий вечір тобі” та навіть зняли на неї кліп. Росіяни видали українську колядку за своє “культурне надбання”.

Росіяни “вкрали” українську колядку: відео

Українці у коментарях поцікавились, чому з тексту були викинуті слова: “…вся наша родина, славна Україна, радуйся!”.

повний текст читайте тут: https://ukr-space.com/news/138267

У с. Михальча Сторожинецького району Чернівецької області РПЦ в Україні переклала українську колядку “Добрий вечір тобі, пане господарю” на російську мову та змусила дітей її виконувати. Про це у Facebоok написав священник ПЦУ Роман Грищук, опублікувавши відео.

 

 

 

Я

Пе

peredplata