Генеральний директор Twitter частково визнав свою помилку щодо блокування екаунта Дональда Трампа.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Виконавчий директор Twitter Inc Джек Дорсі заявив у середу, що блокування президента Дональда Трампа у його соціальній мережі після насильства y Капітолії США минулого тижня було “правильним рішенням”, але, заявив Джек Дорсі, таке рішення створило небезпечний прецедент.
Минулого тижня Twitter, що базується в Сан-Франциско, видалив акаунт Дональда Трампа, який мав 88 мільйонів підписників, посилаючись на ризик подальшого насильства після штурму Капітолію прихильниками президента.
“Я не святкую і не пишаюся тим, що нам довелося заборонити @realDonaldTrump y Twitter, або тим, як ми дійшли до такого рішення. Після чіткого попередження, що ми заблокуємо екаунт Дональда Трампа, ми ухвалили це рішення спираючись на інформацію, якою ми володіли i ґрунтуючись на загрозах фізичній безпеці людей. Це було правильно?”, – ставить запитання Джек Дорсі на своїй сторінці у Твітері. Але, незважаючи на усі ці аргументи, Дорсі додав: “Хоча існують чіткі та очевидні вийнятки, я вважаю, що заборона в кінцевому підсумку є нашим провалом сприяти здоровій розмові”.
Заборона (блокування екаунту Трампа у Твітері) викликала критику з боку деяких республіканців, які заявили, що вона пoрушила право президента на свободу слова. Канцлер Німеччини Ангела Меркель також попередила через свого представника, що законодавці, а не приватні компанії, повинні приймати рішення щодо можливих обмежень вільного вираження поглядів людей.
Зображення може містити: телефон, текст «Donald J. Trump @realDonaldTrump 51Following 88,7M Followers Account suspended Twitter suspends accounts that violate Tsusenvae the Twitter Rules.»
 
 
 
 
 

peredplata