Для заврешення фільму про буковинку Ольгу Кобилянську не вистачає коштів

На адресу обласної державної адміністрації надійшов лист від студії «Віател», яка працює над створенням фільму про видатну українську письменницю Ольгу Кобилянську, у якому зазначається, що торік здійснено зйомки документального повнометражного фільму «Кобилянська. Доля» із серіалу «Гра долі», присвяченого життю і творчості славетної буковинки.

Над фільмом працюють автор і ведуча, чернівчанка Наталка Сопіт, режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України Василь Вітер, а зйомки кінострічки проходили у музеях письменниці у Чернівцях та Димці.

Як повідомляють автори, це буде перший фільм про видатку українську письменницю та славну буковинську жінку, однак для завершення робіт над ним забракло коштів. Тому вони звертаються до небайдужих до буковинської історії і культури підприємців, меценатів з проханням підтримати виробництво фільму і фінансово посприяти завершенню роботи над ним, тим паче мова йде про незначні кошти – в межах 50 тис. грн. Партнери і меценати, які долучаться до створення фільму, будуть вказані у титрах фільму.

Прем’єру документальної кінострічки, зазначається в листі, планують провести у Києві в Будинку кіно із запрошенням працівників музею Ольги Кобилянської навесні нинішнього року, а також продемонструвати фільм на «5 каналі» і телеканалі «Культура». У листопаді, у дні відзначення 150- літнього ювілею письменниці, прем’єрний показ фільму відбудеться у Чернівцях.

Студія «Віател» також має змогу підготувати диски DVDз фільмом «Кобилянська. Доля», де також будуть згадані усі меценати та благодійники проекту, а самі диски, окрім доброчинців, передадуть також до музею Ольги Кобилянської та навчальним закладам Буковини.

З пропозиціями можна звертатися достудії «Віател»: м. Київ, вул. Попудренка, 22/14, к. 41; тел. (044) 490 09 60, (044) 288 28 40, або директора студії Криворчук Галини Іванівни на моб. тел. 067 465 67 36.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata