В Чернівецькому драмтеатрі відбудеться прем’єра \”Панночки\” (п’єси Ніни Садур)

В Чернівецькому драмтеатрі відбудеться прем’єра "Панночки" (п’єси Ніни Садур)20 та 21 квітня глядачі побачать прем’єру \”Панночки\” – п’єси Ніни Садур, написаної за повістю \”Вій\” Миколи Гоголя. \”Вія\” у Чернівецькому муздрамтеатрі ім. О. Кобилянської ставили давно, ще у 1930-х та 1950-х роках.

Містерія купальської ночі – саме так визначили жанр творці вистави. У виставі справді багато містичного, говорить режисер-постановник вистави засл. діяч мистецтв України Віталій ДЕНИСЕНКО: «Адже це Гоголь – тут завжди була присутня і містика, і певна таємниця. Саме таємниця є наскрізною лінією у виставі. Для мене цікавий і своєрідний пошук, тобто намагання осмислити віру людей у таємницю. Оскільки людям близьке бажання, щоб у житті було щось незбагненне. Хочеться замислитися про таємницю, яку не можна пояснити науково. Саме тому виставу вибудовуватиму як містерію, сповнену магії».
Що саме чекає на чернівчан – поки що залишається за завісою.

Художній керівник театру засл. арт. України Людмила Скрипка пояснює, що постановка для театру – це особлива подія: \”Це вистава про віру: справжню та фальшиву\”.

Нагадаємо, що «Панночка» – це вже друга постановка режисера Віталій Денисенко у Чернівецькому театрі. Попередня робота – «Шельменко-денщик» стала окрасою репертуару театру. Сподіваємося, що і ця вистава сподобається чернівецьким глядачам.

Дебютантом у цій виставі виступить новий головний балетмейстер Чернівецького муздрамтеатру – Василь Гринюк. Чернівчани вже зовсім скоро зможуть оцінити його авторське пластичне вирішення вистави.


Режисер-постановник – засл. діяч мистецтв Віталій Денисенко (Запоріжжя)
Художник-постановник – Ірина Кохан (Запоріжжя)
Балетмейстер – Василь Гринюк (Чернівці)
Композитор – Д митро Савенко (Запоріжжя)

Головні ролі у виставі зіграють:

ПАННОЧКА – Крістіна Зборлюкова, Марина Тимку.
ХОМА БРУТ (філософ) – Григорій Руденко-Краєвський, Олексій Надкерничний
ЯВТУХ – засл. арт. України Андрій Піддубний, В’ячеслав Стаханов,
ДОРОШ – Максим Калінчук, Василь Колісник
СВИРИД – Віктор Барановський, Назар Кавулич
ХВЕСЬКА – Ксенія Король, Анна Моргунова

Нагадуємо, що на вистави театру квитки можна бронювати: http://tickets.dramtheater.cv.ua/

peredplata