10 студентів та учнів – найкращі сурмачі Буковини

8-11 квітня у Чернівцях відбувся V Міжнародний конкурс юних виконавців на духових та ударних інструментах «Сурми Буковини», заснований з метою виявлення музично-обдарованої молоді, сприяння розкриттю її творчої індивідуальності, підвищення виконавського рівня, обміну досвідом гри на духових інструментах.

Конкурс базується на кращих традиціях буковинського музичного мистецтва і, зокрема, духової музики.

Цього року у конкурсі взяли участь 89 учасників з України, Республіки Білорусь, Болгарії та Російської Федерації. Журі на чолі з всесвітньовідомим музикантом, педагогом, народним артистом України, доктором мистецтвознавства, професором Національної музичної академії України ім. П.Чайковського, член-кореспондентом Академії мистецтв України Володимиром Апатським відзначило високий професійний рівень виконання конкурсних програм та ту користь, яку приносить даний захід для розвитку виконавства на духових та ударних інструментах і популяризації духової музики в цілому.

За підсумками конкурсу, з 15-ти юних буковинських виконавців на духових інструментах 10 стали переможцями та дипломантами конкурсу. Серед них є студенти Чернівецького училища мистецтв ім. С. Воробкевича, учні Сторожинецької, Кіцманської, Чудейської, Герцаївської та Чернівецької музичних шкіл.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata