На доходи з-закордону накладуть податки

На доходи з-закордону накладуть податкиГроші, які отримують українці на свої банківські рахунки в Україні за кордону, мають оподатковуватися. Про це повідомляє керівний партнер інвестиційної компанії «Capital Times» Ерік Найман у своєму блозі, посилаючись на інформацію Міністерства прибутків і зборів України.

За його словами, у відомстві також зазначають, що в 1-му кварталі 2013 року українці отримали з-за кордону 1 мільярд доларів.
«Тобто за підсумками всього року Мінприбутків планує зібрати близько 5 млрд. грн. – сума цілком гідна і непогано прикриє бюджетну дірку. Проте українці звикли вважати ці гроші своїми без всяких податків. Багато хто безпідставно. Багато, але далеко не всі», – сказав експерт.

І дійсно, підкреслив Е. Найман, частина таких прибутків вже були оподатковані в країні походження, а значить необхідно застосовувати норми про уникнення подвійного оподаткування.

«Частина надходжень взагалі не є прибутками (наприклад, отримані в борг). Справа пахне революцією в західних регіонах України, де в основному і отримують гроші родичі заробітчан, або переведенням в тінь більшої частини цих надходжень», – підсумував він.

Джерело та світлина ua.golos.ua

peredplata