З початку року в Чернівецькій області працевлаштовано більше 5 тисяч осіб

Впродовж січня-вересня 2022 року 1714 роботодавців на Буковині подали інформацію про наявність 6812 вакантних посад, що на 2% більше порівняно з відповідним періодом 2021 року. Середня тривалість укомплектування вакансій  (без урахування терміну проходження профнавчання) становить 12 днів.

Джерело: сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

За сприяння обласної служби зайнятості у січні-вересні 2022 року забезпечено роботою 5265 осіб (за оперативними даними).

–         Ми зацікавлені в безперебійній роботі підприємств, вчасній сплаті заробітної плати та податків, оскільки робота в тилу має не лише працювати, але і збільшувати обсяги виробництва. Готові докласти максимум зусиль, щоб роботодавці мали необхідні кадри і бізнес працював, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Також служба зайнятості здійснює організацію професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця. За направленнями Чернівецької обласної служби зайнятості пройшли професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 645 безробітних. У центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості навчалося 44 особи з статусом безробітного.

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.  

 

 

 

peredplata