«Жодних підстав потрапити у санкційний список у нас немає,” – директор “Машзаводу” про санкції РНБО

Ексклюзивна відповідь директора «Машзаводу» щодо внесення підприємства до санкційного списку РНБО.

Нагадаємо, сьогодні, 21 жовтня, стало відомо, що ТОВ «Машзавод», що розташоване у Чернівцях і є одним з найбільших платників податків регіону потрапило у санкційний список РНБО. Відповідний Указ підписав Президент України Володимир Зеленський.

Журналісти Медіа агентства АСС поспілкувались із директором підприємства Віктором Сідляром.

Як пояснює ситуацію керівник підприємства – у ексклюзивному коментарі Медіа агентству АСС:

«Жодних підстав потрапити у цей список у нас немає. Серед засновників немає іноземних громадян, ми не працювали з жодним підсанкційним підприємством, з 2014 року ми не поставили жодного апарату в росію. Не кажучи вже про останній рік війни. Це помилка. Але хтось її зробив. І чому у список потрапив лише Машзавод з усіх підприємств Буковини. Ми не маємо боргів, ні перед бюджетом, ні місцевим, ні державним, за енергоносії, по зарплаті. Не думаю, що є у державі ще такі підприємства, які ще так працюють. Ми допомагаємо ЗСУ. І не афішуємо. Ми не беремо за це кошти.

Стало несподіванкою для підприємства Абсолютний шок.

Вранці близько 11 години начальниця фінвідділу зайшла і сказала – рахунки заблоковані. Кажу – розберіться з банками, а там відповіли – Указ Президента. Ми не знали. Думали помилка – ні, таки наше підприємство.

Звернулись до РНБО

Ми написали лист Данілову – виправити помилку, лист в.о. СБУ Малюку. Це за їхнім поданням. За місяці війни не було зауважень до нас. І тут ми під санкціями. Люди вийшли на останній робочий день, рахунки заблоковані, можливості працювати нема. У нас 320 осіб, які сплатили за 10 місяців – 50 мільйонів гривень податків».

Нагадаємо, відповідно до документа до підприємства застосують наступні санкції терміном на 5 років:

1) обмеження торговельних операцій (повне припинення); 2) запобігання виведенню капіталів за межі України; 3) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань; 4) припинення дії торговельних угод, спільних проєктів та промислових програм у певних сферах, зокрема у сфері безпеки та оборони; 5) заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом Президента, поклали на Секретаря Ради національної безпеки й оборони України.

Джерело: https://acc.cv.ua/

peredplata