На Буковині триває ремонт дороги до КПП «Шепіт»: що роблять зараз

Про це інформує Чернівецька ОВА.
 
Поліпшуємо ділянку прикордонної дороги Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська» з під’їздом до КПП «Шепіт», яка веде до Румунії. Ремонтні роботи двокілометрової ділянки виконуємо у межах транскордонного співробітництва.
 
Згідно із проєктом, на цьому відрізку прикордонної дороги передбачено влаштування 9 підпірних стінок. Наразі роботи виконуються на одній підпірній конструкції, загальною протяжністю 163 метри.
 
Підрядник влаштував основу для підпірної стінки, матраци та 2 ряди габіонних ящиків. Роботи тривають.
 
Крім того, на цьому ж відрізку дороги є 2 мости, які потребують ремонту. Перша споруда, загальною протяжністю – 11,5 метри, вже на стадії реконструкції. Для зручності водіїв та пішоходів, підрядник влаштував тимчасовий проїзд, демонтував мостову споруду, виконав земляні роботи для поширення опор мосту, заармував та забетонував фундамент на 1 поширенні, а на інших двох – завершив армування.
 
ЩО ДАЛІ:
◼️ бетонування опор моста;
◼️ монтаж балок прогонової будови;
◼️ влаштування монолітної плити та гідроізоляції;
◼️ влаштування нового асфальтобетонного покриття на проїзній частині та тротуарах;
◼️ монтаж бар’єрного та перильного огородження;
◼️ виконання заходів з організації дорожнього руху.
Після завершення реконструкції міст буде ширшим і він відповідатиме сучасним параметрам навантаженням.
ℹ️ Реконструкція відрізку прикордонної дороги здійснюється в межах проєкту «Покращення транспортної інфраструктури у транскордонному регіоні Чернівці – Сучава (Шепіт – Ізвоареле Сучевей)» в рамках Спільної операційної програми Румунія – Україна 2014-2020.

peredplata