Відключення світла у Чернівцях: чи буде вода і тепло у квартирах містян

У Чернівцях при відключенні електрики зможуть подавати воду впродовж десяти годин. Також певний час роботу зможуть продовжити невеликі котельні, які живляться від генераторів.

Про це на пресконференції сказав заступник міського голови Василь Зазуляк.

За його словами, при знеструмленні неможливо забезпечити безперебійну роботу водоканалу та теплокомуненерго за допомогою генераторів.

“У нас на одному водогоні сукупна потужність така, що нам фактично треба було закуповувати генератори на сотні мільйонів гривень, а біля кожної станції підйому води будувати заправну станцію. Котельні теплокомуненерго також потребують потужностей у мегаватах, тому такі генератори неможливо купити й тим паче забезпечити їх пальним”, — каже Зазуляк.

Воду до будинків можуть безперебійно постачати до десяти годин після знеструмлення. У водоканалі заготовляють воду для міста у резервуарах, звідти розподіляють по місту. На верхніх поверхах у багатоповерхівках може не бути води, оскільки при відключенні електрики не працюють помпи, які підіймають тиск.

При критичній ситуації та тривалому відключенні малі котельні також можуть стати пунктами обігріву. Поки що їхні адреси не оголошують з міркувань безпеки.
 
Джерело: Суспільне Чернівці

peredplata