Суд Нідерландів має винести рішення у справі збиття рейсу МН17 Malaysia Airlines.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Сьогодні суд у Нідерландах винесе рішення щодо чотирьох російських терористів у справі збиття авіалайнеру рейсу МН17
Амстердам, 17 листопада. Сьогодні у четвер суд Нідерландів має винести рішення у справі чотирьох чоловіків, пов’язаних з Росією, звинувачених у масових вбивствах та за їхню роль у збитті рейсу МН17 Malaysia Airlines.
MH17 був пасажирським рейсом, збитим над східною Україною 17 липня 2014 року, загинули всі 298 пасажирів і членів екіпажу.
У той час ця територія була ареною боїв між проросійськими сепаратистськими та українськими силами, передвісником цьогорічної воєнної ескалації.
Сьогодні ніерландський суд розпочне винесення рішення по справі росіян Ігоря Стрелкова (Гіркін), Сергія Дубинського, Олега Пулатова і українця Леоніда Харченко. Їх звинувачують у масових вбивствах, як відповідальних за збиття авіарейсу рейсу МН 17 Malaysia Airlines. Він був збитий над сходом України 17 липня 2014 року, внаслідок чого загинули усі 298 пасажирів та членів екіпажу. Підозрюваним загрожує довічне ув’язнення, вони перебувають у Росії, яка їх не видає. Москва заперечує свою причетність або відповідальність до збиття MH17, а в 2014 році також заперечувала свою присутність в Україні. Прокуратура стверджує, що підозрювані – троє колишніх офіцерів російської розвідки та воєначальник українських сепаратистів, допомогли організувати та доставити в Україну російський армійський ракетний комплекс “Бук”, який використовувався для того, щоб збити літак. Ключовим доказом стали перехоплення телефонних розмов підозрюваних, які дають змогу припустити, що вони вважали, що націлилися на український винищувач.
Судовий процес тривав понад два роки з березня 2020-го. Суд оголосить рішення усно під час відкритого засідання, початок якого заплановано на 14.30. Як довго триватиме зачитування рішення у судовому комплексі Схіпхол, невідомо.
На зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та у приміщенні
 
 
 
 

peredplata