Міськрада Чернівці буде відшкодовувати гроші за генератори: на яких умовах

На сесії міськради проголосували за часткове відшкодування вартості генераторів, які ОСББ, ЖК та управителі придбали для багатоквартирних будинків. Повертатимемо до 80% вартості, але не більше 60 тисяч гривень.

Рішення набирає чинності після його оприлюднення на офіційному сайті міської ради

Отримати компенсацію можна в розрахунку один генератор на 36 квартир. Тобто йдеться про загальнобудинкове забезпечення генераторами – завдяки їм буде можливість обладнати будинковий “пункт незламності”, де можна буде зарядити телефони, підігріти їжу та інше.
На реалізацію програми з бюджету передбачили 10 мільйонів гривень (5 мільйонів – на 2022 рік і 5 – на 2023).Аби отримати компенсацію, потрібно:

Організувати збори співвласників багатоквартирного будинку; зробити протокол зборів, у якому зазначити про намір придбати генератор (важливо зафіксувати суму дольової участі). При цьому, якщо вашим будинком порядкує управлінська компанія – потрібно уповноважити її на придбання генератора.

Купити генератор, зберегти платіжні документи та техдокументи, у яких зазначили характеристики та серійний номер (або інше заводське маркування).

Подати заяву на часткову компенсацію вартості закупівлі. Зробити це можна через ЦНАП.

Надати копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб. Йдеться про документи, що засвідчують юридичну особу, яка забезпечує утримання будинку. А також документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях управителям будинків частково компенсують вартість генераторів.

peredplata