До земель запасу міста додалася ділянка, яка приноситиме користь чернівецькій громаді

До земель запасу міста додалася ділянка, яка приноситиме користь чернівецькій громадіСьогодні, 25 липня, на черговій сесії Чернівецької міської ради вирішено зарахувати до земель запасу міста ділянку площею 7,2710 га за адресою вул. Калинівська,13-В в м.Чернівцях.
«Ця ділянка повинна насамперед приносити користь громаді міста, а не окремим депутатам, – зазначив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. – Позаяк рішення Апеляційного та Вищого господарського судів вступили в силу, ця земля тепер належить громаді міста. Одним з наступних кроків може стати її передача комунальному підприємству «Калинівський ринок» для того, щоби діяльність, яка здійснюватиметься ній, приносила користь чернівчанам. Кошти, отримані від неї, акумулюватимуться на окремому рахунку і будуть спрямовуватися на побудову чи реконструкцію важливих для міста соціальних об’єктів: садочків, шкіл чи лікарень. І тоді городяни зможуть простежити, скільки користі могла принести ця ділянка, якби ще раніше належала їм, а не приватним структурам, які діяли на ній без належних сплат і зборів. При цьому хочу наголосити, що жоден підприємець не втратить свого робочого місця. Ми будемо проводити зустрічі і вирішувати спірні питання разом».

Рішення про передачу ділянки по вул. Калинівській до земель запасу міста було прийняте більшістю депутатів міської ради з однією поправкою – до земель запасу міста долучиться не 7,4570 га, як це було зазначено у проекті раніше, а на 0,1862 га менше. Адже 0,1862 га належать до водного фонду України.

Повідомлення прес-служби Чернівецької міської ради

peredplata