На Вижниччині добуватимуть і перероблятимуть пісчано-гравійну суміш

25 липня, у с. Іспас на Вижниччині відбулось урочисте відкриття сухого кар’єру з добування й переробки піщано-гравійної суміші за участі голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва, делегації з Франції на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Аленом Ремі та президентом компанії «Lafarge» в Україні Гюнтером Сметани. «Реалізація цього проекту, я певен, дозволить створити десятки нових робочих місць в області, збільшити надходження до бюджетів всіх рівнів, сприятиме розвитку транспортної, побутової та обслуговуючої інфраструктури, а також стабілізуватиме екологічну ситуацію в регіоні, зокрема щодо покращення водного балансу в зсувонебезпечних районах сіл Чорногузи та Іспас», – наголосив у своїй вітальній промові керівник виконавчої влади краю Михайло Папієв. Повідомляє прес-служба ОДА.

Генеральний директор українського підрозділу «Lafarge Щебінь Україна» Олександр Скрипник подякував голові обласної державної адміністрації та крайовій владі за потужне сприяння й підтримку у відкритті родовища на території Вижницького району, наголосивши, що безпека на виробництві, гідні умови праці, якісне соціальне забезпечення робітників, високі заробітні плати – були, є і залишаються пріоритетними для підприємтсва. Надзвичайний та Повноважний посол Франції в Україні Ален Ремі зауважив, що відтепер Майдан-Іспаський кар\’єр гравійно-піщаної суміші є частиною глобальної мережі \”Lafarge\”, тож якісна співпраця, збільшення інвестицій та поглиблення партнерських стосунків між Францією та Буковиною – неминучі.

Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв підкреслив, що Чернівецька область вкотре довела: регіональний бізнес-клімат краю дозволяє планувати та реалізовувати інвестиційні проекти будь-якої складності. «Принагідно, користуючись присутністю топ-менеджерів компанії «Lafarge» і українського підрозділу Європейського банку реконструкції та розвитку, я хочу підтвердити, що обласна державна адміністрація готова розглянути пропозиції щодо подальшого поглиблення співробітництва. Ми відкриті для діалогу і, сподіваюсь, він буде корисним та ефективним для усіх його учасників», – підсумував Михайло Папієв.

peredplata