До 2022 року в туристичному бізнесі України має працювати 1 млн людей

До 2022 року в туристичному бізнесі України має працювати 1 млн людейДо 2022 року кількість людей, зайнятих у туристичній сфері України, має збільшитися в два з половиною рази і досягти 1 млн людей. Про це в ефірі БТБ повідомив президент Асоціації лідерів туристичного бізнесу України Олександр Новіковський.

Стільки робочих місць буде у разі реалізації Державної програми розвитку туризму до 2022 року, яку готує Держслужба туризму і курортів.

За його словами, кожен регіон відповідно до програми буде мати свою специфіку розвитку. Так, Крим, який щорічно приймає 6 мільйонів гостей, очікує диверсифікація послуг – крім відпочинку на морі, розвиватиметься гірський туризм. Свої програми розвитку матимуть Західна Україна та східні індустріальні області.

Окрім цього, програма міститиме систему розповсюдження інформації про туристичні регіони і безпеку туристів в Україні.

За його словами, Держслужба туризму і курортів розробляє також методику визначення через сателітні рахунки тих людей, що приїхали до України саме як туристи, бо поки нема статистики, скільки із 22-23 млн іноземців, які щорічно перетинають кордони України, їдуть сюди з туристичною метою.

Він зауважив, що українська влада розуміє – туризм є суттєвою підтримкою для економіки, і на сьогодні вже робляться перші кроки партнерства держави і туристичного бізнесу.

peredplata