Будинок культури в Сокирянах за 56 мільйонів

Будинок культури  в Сокирянах за 56 мільйонівУправління капітального будівництва Чернівецької облдержадміністрації 6 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будмонтажсервіс 1» на будівництво районного Будинку культури в м. Сокиряни за 55,90 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будинок культури з концертною і кінозалою на 500 місць повинні збудувати до кінця наступного року.
Засновниками фірми «Будмонтажсервіс 1» є депутат Чернівецької облради від партії регіонів Олександр Гандзюк, член постійної комісії обласної  ради з питань будівництва та архітектури, а також його син Андрій Гандзюк. Статутний фонд фірми, зареєстрованої у Новодністровську, складає 60,50 тис. грн. За даними «Вісника державних закупівель», вигравати тендери вона почала у жовтні 2010 р., з того часу отримала замовлень на 230,30 млн. грн.
Єдиним конкурентом «Будмонтажсервіс 1» була ще одна новодністровська фірма – ТОВ «Антикор Плюс» Алли Рябої і Людмили Мацак. Це підприємство почало вигравати тендери наприкінці 2011 р., усі підряди на ремонтні роботи отримувало від «Укргідроенерго», загалом за півтора року отримало замовлень на 8,41 млн. грн.

Нагадаємо, Будинок культури в Сокирянах почали зводити ще у 1987 р., однак будівництво завершене так і не було. У 2010 р. Сокирянська РДА повідомила,  що його відновлять, приблизна вартість всіх робіт складе понад 28 млн. грн. Однак основних робіт так і не замовила, натомість у 2011 р. провела тендер на першочергові заходи щодо відновлення спроможності несучих конструкцій Будинку культури. Підряд вартістю  8,50 млн. грн. тоді отримав той самий «Будмонтажсервіс 1». Наприкінці 2012 року прес-служба Чернівецької ОДА заявила, що кошторис будівництва виріс до 60 млн. грн.
Начальник управління капітального будівництва Чернівецької ОДА Валерій Карвацький повідомив, що будівництво на 100% фінансується «Укргідроенерго», яке будує Дністровську ГАЕС.
Про це повідомляють «Наші гроші».

На черговому понеділковому брифінгу голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва ми у нього запитали, чи не є корупцією те, що багатомільйонні тендери, які проводить управління капітального будівництва (очолює депутат-регіонал Карвацький), виграють фірми, директорами яких є депутати-регіонали.

Ось що відповів Михайло Папієв:

— Сам начальник управління не є членом тендерного комітету (і це правда, але пан Папієв замовчує, що там чи не всі – підлеглі Карвацького, – ЧАС). Тобто там абсолютно інша процедура. Там абсолютно інші діють закони, — сказав голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв і для прикладу навів донецьку фірму, яка робить міст в Атаках. – Вона виграла тендер (насправді ж той тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», посилаючись на нагальну необхідність, — ЧАС). В аналогічний спосіб ті, хто подає найкращі пропозиції, які відповідно до закону є конкурентоздатними по ціні, по термінах виконання робіт, вони виграють. Я гордий тим, що по факту виходить так. І воно об’єктивно. Що сьогодні будівельні фірми, виробничі фірми вони сьогодні представлені якраз членами Партії регіонів. На відміну від того, що нашими опонентами представлені в основному торгівельні фірми, горілкою торгуючі фірми там. Ще там якісь. Але це їхнє право. Так воно все стається і тендери виграють ці фірми.

Залізобетонна логіка керівника області. Запитань більше немає.

peredplata