На Буковині запустили один з найдовших тимчасових мостів в Україні

Сьогодні запустили рух тимчасовим мостом у Глиниці. Ним можуть рухатися легкові автомобілі, великоваговий транспорт до 35 тонн та пішоходи.

Про це повідомив начальник ОВА Руслан Запаранюк.

Це стало можливим завдяки численним зустрічам і перемовинам з українськими урядовцями, зокрема Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, Віце-прем’єр-міністром з відновлення України – Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим та міжнародними партнерами. У підсумку тривалої роботи ми змогли отримати тимчасовий міст від уряду Норвегії у вигляді безповоротної допомоги.

Нагадаю, це один з найдовших тимчасових мостів в Україні. Роботи по його встановленню ми почали у березні 2023 року. Міст хоч і тимчасовий, однак, за технічними характеристиками, витривалий, розрахований і на можливе підняття рівня води у Пруті. Цьогоріч продовжимо і зведення основного моста, працюємо над узгодженням проєктно-кошторисної документації.

Справність моста перевірила спеціальна комісія. Наразі ще тривають роботи з впорядкування території довкола русла річки.

peredplata