Залужний – це феномен на теренах України,

“Вже декілька днів минуло від саміту НАТО у Вільнюсі, а я не можу оговтатися від того, що відбулося… Суперечливі почуття страху за майбутнє України, наших дітей і онуків, почуття сорому і огиди від поведінки нашого “ґаранта безпеки”, який впав серед Вільнюса, совав ногами, як мала дитина, і волав: “дайте НАТО!”
Мені соромно за нього, починаючи з його зовнішнього вигляду і закінчуючи його поведінкою. Я навіть збір коштів оголосила на діловий костюм, білу сорочку, краватку і модельне взуття, тільки не знайшли номера карти ґаранта, щоб перерахувати кошти…
Мене гризе одне питання, чому Генерала Залужного не запросили до складу делеґації? Відповідь тільки одна – боялися, щоб спільнота НАТО не побачила в Залужному реального лідера, який об’єднує українців у боротьбі із зовнішнім і внутрішнім ворогом. Хоча рейтинґи Валерія Федоровича від цього тільки зростають. Він міг виступити на саміті на чудовій англійській і без папірців і донести дійсний стан справ на фронті і в тилу і, можливо, формулювання комюніке були б кращими, навіть якщо й ні, то його виступ безумовно вселив би в партнерів впевненість, що ЗСУ і народ гідні бути в НАТО. Але влада не тільки не виконала попереднх0іх вимог, а й породила нові проблеми на цьому шляху.
Основні вимоги до влади:
1. Подолати корупцію.
2. Звільнити аґентів фсб, їх було 35 у списку США, звільнили 10, 25 залишається у владних кабінетах, в основному в опу.
3. Порушення демократичних принципів управління державою, цензура, вимкнення опозиційних каналів, переслідування шляхом відкриття брехливих кримінальних справ і ин.
Рейтинґи влади падають, хоча якісь брехливі опитування говорять про инше..
Реальний рейтинґ Залужного становить 97%, тоді владі залишається 3%.
Залужний – це феномен на теренах України, унікальна особистість, його цінують перш за все як фахівця високого рівня в галузі військової справи. Він також увів у дію нові методи керівництва армією, відмінні від совкової системи за своєю суттю. Хоча ще багато військових зберігають застарілі методи керівництва. Можна сказати, що здійснюється процес реформування армії за стандартами НАТО в таких складних умовах війни.
Валерій Федорович не тільки вимагає беззаперечного виконання наказів, а й дає можливість висловити свою думку, обговорює з підлеглими військові операції, а потім дає наказ щодо виконання…Такі методи керівництва були б корисні і в цивільних умовах.. Для країни це дало б ефект розвитку, тому що п’ятий рік зелена влада будує диктатуру, переслідує опозицію, обмежує свободу слова і навіть відверто бреше.
Я думаю, що Валерій Федорович зміг би консолідувати українське суспільство, дати поштовх для розвитку. Це ми повинні просити його взяти на себе таку місію. Він зміг би набрати команду фахівців для реального розвитку України..
Ще треба пройти складний шлях до Перемоги, але треба думати і про майбутнє!
Я хочу, щоб кандидатуру Залужного ініціював народ!
Можливо тільки це примусить діючу владу не триматися за крісла, а добровільно піти у відставку і не брати участі у виборах, де в них нема шансів із таким суперником як Залужний!
 
 Алла Ропай

peredplata