У Чернівцях кожному вчителю доплатять 10% до зарплати

Про це повідомив міський голова Роман Клічук. 

“Багато хто не в курсі, але з початку повномасштабного вторгнення вчителі отримують меншу доплату за престижність. Тобто їх зарплата стала меншою. Все тому, що уряд спрямував частину освітньої субвенції в резервний фонд держави. 

Це не зовсім справедливо, адже навантаження не те, що не зменшилося, а навпаки збільшилося. Це і навчання в умовах постійних тривог, і перехід на Нову українську школу, та й ціни виросли абсолютно на все.

Ми очікували, що центральна влада поверне цю доплату. Однак зрозуміло, що зараз в масштабах держави є пріоритетніші видатки. Тому вирішили більше не чекати й профінансувати доплати коштом бюджету громади. 

Вже від 1 жовтня будемо доплачувати додаткових 10% до зарплати кожного вчителя Чернівецької громади. 

Тепер мовою цифр. Ця доплата торкнеться понад 2 200 педагогів. А сума, яку ми направимо на це з бюджету, становить 8 млн грн до кінця цього року.

Вам могло здатися, що видатки на дороги й сквери у Чернівецька міська рада на першому місці. Та це не так. На першому місці у нас потреби ЗСУ, а одразу за ними – соціальна сфера. Її не покажеш, як відремонтовану дорогу чи посаджене дерево. Але від цього робота не стає менш важливою.

Разом з Управління освіти Чернівецької міської ради будемо робити все можливе, щоб і в наступному році зберегти цю доплату. Все буде зрозуміло після ухвалення державного бюджету. 

Діти заслуговують на якісне навчання, а їх вчителі на справедливу заробітну плату.”

peredplata