Перевірити наявність податкового боргу можна онлайн

Введення в експлуатацію сервісу «Електронний кабінет платника податків» внесло в життя платників низку важливих он-лайн послуг, які полегшують взаємовідносини з податковими органами. За допомогою даного сервісу платники податків отримали можливість не лише підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, а й переглянути дані про стан розрахунків з бюджетом.

Облік розрахунків платника податків з бюджетом ведеться окремо за кожним податком, збором. Для цього за кожним податком або збором, належним платнику до сплати, у Міндоходів відкривається картка особового рахунку (КОР). Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Як повідомила начальник відділу обліку та звітності податкових платежів та ЄСВ Марія Костюк: «компонент «Розрахунки з бюджетом» надає можливість платнику переглянути інформацію щодо стану його розрахунків з бюджетом за всіма відкритими КОР, зокрема інформацію про податковий борг, у розрізі податків, належних платнику до сплати, на задану дату та прогноз щодо платежів до кінця поточного року, не витрачаючи робочий час на відвідування органів Міндоходів».

Нагадуємо, що для роботи з «Електронним кабінетом платника податків» необхідно мати ключі електронного цифрового підпису, видані Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів або звернутися до Центру обслуговування платників ДПІ у м. Чернівцях, що знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 200-а, каб. 110.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях пропонує усім бажаючим безкоштовно освоїти технологію онлайн – співпраці з податковими органами, щоб оцінити усі можливості Інтернет – сервісів.

peredplata