Чернівці вже мають другу гілку газогону

Чернівці вже мають другу гілку газогону Сьогодні урочисто введено в експлуатацію газопровід-відвід високого тиску від газорозподільчої станції в селі Топорівці Новоселицького району до міста Чернівці. Участь у важливій для краю та обласного центру події взяли голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв та генеральний директор компанії “Укргазвидобування” Міненерговугілля Юрій Борисов. Вони відзначили, що Чернівецька область досі була чи не єдиним регіоном в Україні, який мав лише одну гілку газогону до обласного центру. Тому під час опалювального сезону тиск газу в Чернівцях був недостатнім у зв’язку з великим навантаженням на газові мережі, а у разі аварійної ситуації тисячі споживачів ризикували залишитися без газопостачання, повідомляє прес-служба ОДА.

Крім чернівчан, якісне голубе паливо надійде в оселі мешканців приміських сіл Глибоцького, Герцаївського та Сторожинецького районів. За словами глави крайової виконавчої влади, будівництво газогону розпочалося ще у 2004 році, але останню гілку добудували впродовж цього року. “Це стало можливим завдяки партнерським взаєминам крайової виконавчої влади Буковини з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, керівник якого Юрій Бойко – куратор Чернівецької області від Кабінету Міністрів України”, – підкреслив Михайло Папієв.

Довідково

Проект на будівництво газопроводу-відводу високого тиску від газорозподільної станції в селі Топорівці до міста Чернівці було розроблено проектно-вишукувальним інститутом “Чернівціагропроект”, проект реконструкції газорозподільної станції в селі Топорівці – інститутом з проектування об’єктів газової промисловості ПАТ “Укргазпроект”, відповідно до якого потужність газорозподільної станції на розхід газу збільшилась до 30 тис. куб. м на годину. Загальна вартість проекту становить 21 млн. грн. Кошти для виконання необхідних робіт з добудови другої гілки газогону було виділено НАК “Нафтогаз України” через дочірнє підприємство “Укргазвидобування”. На майданчику газорозподільної станції збудовано блок очистки газу, встановлено адоризатор газу, ємність зберігання адоранту, контейнер зберігання гумових рукавів, ємність для нейтралізації парів адоранту, ємність збору конденсату, блискавковідвід, крановий вузол.

ФОТО
(куратор Буковини Юрій Борисов зліва)
Чернівці вже мають другу гілку газогону

Світлини сайт Чернівецької ОДА

peredplata