Цьогоріч Чернівці заробляють на туристах більше, аніж минулого року

Цьогоріч Чернівці заробляють на туристах більше, аніж минулого року Цьогоріч туристичний збір поповнив скарбницю Чернівців на 42,2 тис.грн., це на 4,2 тис. гривень більше, аніж торік.

Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Загалом на сьогодні в Чернівцях обліковується 37 платників туристичного збору (із них 12 – юридичних осіб та 25 приватних підприємців), які справляють туристичний збір за надання послуг, пов\’язаних з тимчасовим проживанням.

Відповідно до поданих в податкову інспекцію декларацій з туристичного збору, нараховані суми збору в повному обсязі надійшли до місцевого бюджету.
Ставка збору складає 1 відсоток вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги, але туристичний збір – своєрідний індикатор розвитку туризму. Тому, хочеться сподіватись, що залишивши символічну суму збору в місцевому кошику, гості нашого міста обов’язково повернуться до нього, щоб продовжити відкривати для себе прекрасну архітектуру, європейську культуру та гостинність чернівчан, і надходження туристичного збору суттєво зростатимуть.

peredplata