Директора \”Калинівського ринку\” призначили зі сторони, аби уникнути особистих інтересів

Директора "Калинівського ринку" призначили зі сторони, аби уникнути особистих інтересів Директора Калинівського ринку призначили без конкурсу, бо Закон України не передбачає його проведення. Про це на понеділковому брифінгу заявив чернівецький міський голова Олексій Каспрук. Зокрема, він зазначив, що у законі сказано лише про відповідальність міського голови за керівників комунальних підприємств, яких він призначає.

– Ідея з конкурсом народилася, коли зняли Федорука. Сесія тоді доручила секретарю міськради оголосити конкурс. Конкурс неодноразово переносився, ця процедура затягнулася на півроку. Тому, поспілкувавшись із підприємцями «Калинівського ринку», я призначив на посаду директора Володимира Святощука, – зазначив Каспрук.

Мер зазначив, що у Святощука фінансових інтересів на «Калинівському ринку» немає. В нього є одне завдання – якісно виконувати свою роботу.

– Я говорив з підприємцями задовго до призначення. «Калинівський ринок» – це переплетіння багатьох інтересів. Тому там потрібна людина, яка зі сторони, неупереджено буде працювати в інтересах МТК «Калиніський ринок» і територіальної громади, – розповів Каспрук. – Якби це була місцева людина – одразу би з’явився вплив, як це було при роботі в.о. директора «Калинівського ринку». Тому прийшла нова людина.

Сам Володимир Святощук обіцяє під час перебування на своїй посаді викорінити корупцію, знищити старі схеми, провести інвентаризацію майна та вирішити питання з відеоспостереженням. Про проблему паводків знає, оскільки має житло у Чернівцях.

Довідка:
Володимир Святощук народився у Кіровському в Криму в сім’ї військовослужбовця. Батько – льотчик-випробувач. Після закінчення школи поступив у Київське вище авіаційно-інженерне училище, де отримав спеціальність інженера авіаційного обладнання. Після цього два роки служив у війську, згодом – звільнився, при цьому прийнявши присягу на вірність народу України.
Працював у комерційних структурах, пізніше – директором заводу пластмасових виробів у Тернополі.

Одружений, має дев’ятирічного сина.

peredplata