Міндоходів Буковини закликає спільноту придбати «Військові облігації» задля допомоги українській армії

21 травня 2014 року розпочато розміщення казначейських зобов’язань «Військові» серії «В» на пред’явника в документарній формі загальним обсягом 100 млн. гривень. Цю серію казначейських зобов’язань випущено виключно для фінансування потреб армії. Строк їх обігу – 24 місяці ( до травня 2016 року), номінальна вартість – 1000 гривень.

Генеральним агентом із продажу є Ощадбанк. Продаж казначейських зобов’язань громадянам здійснюється на всій території України в понад 2500 установах банку.

Кількість сертифікатів для одночасного придбання необмежена. Дохідність облігацій становить 7% , виплата доходу здійснюється кожні шість місяців та сплатою купонів місяців у розмірі 35 гривень. Дохід за казначейськими зобов’язаннями, як і будь-який дохід від державних цінних паперів не оподатковується.
Дострокове погашення казначейських зобов’язань не передбачено. Водночас Ощадбанк може викуповувати у фізичних осіб належні їм казначейські зобов’язання на договірних засадах за ціною не нижче номінальної вартості.

На цінних паперах не вказується прізвище покупця, а погашення та сплата купонного доходу буде здійснюватись особі, що пред’явить зобов’язання до каси ощадбанку, тобто цінні папери для погашення можна передавати іншим особам.

Практика продажу казначейських зобов’язань,облігацій внутрішньої державної позики громадянам є широко розповсюдженою в розвинутих країнах. Це можливість кожного особисто взяти участь у розбудові держави.
Детальніше про умови придбання за посиланням:http://minrd.gov.ua/baneryi/umov-pridbannya-ovdp

peredplata