Чернівецькі автовласники поповнили бюджет на 1, 3 млн. грн.

З початку року збір за першу реєстрацію транспортних засобів склав більше 1, 3 млн. грн., та лише за травень від сплати збору місцевий бюджет поповнився майже на півмільйона гривень. Повідомляє Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Нагадаємо, що платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу є підприємства та громадяни, які здійснюють першу реєстрацію транспортних засобів в Україні, зокрема, колісних транспортних засобів, суден, літаків і вертольотів.

Зокрема, для колісних транспортних засобів – за обсягом циліндра двигуна в кубічних сантиметрах, а для легкових автомобілів, обладнаних електродвигуном, – за потужністю двигуна в кіловатах; для суден із двигуном – за потужністю двигуна в кіловатах, а для суден без двигуна – за довжиною корпусу судна в сантиметрах; для літаків і вертольотів – за максимальною злітною масою.

Водночас, від сплати збору звільняються легкові автомобілі для інвалідів з об\’ємом циліндрів двигуна до 1500 куб.см., придбані за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України.

peredplata